lördag 7 september 2013

Rosa


Hm..? Nu undrar säkert ni vad rubriken refererar till; är det en ko som heter Rosa, eller är det Rosa som är på bal? Eller är det kanske måhända färgen rosa?


Det finns många människor som gillar rosa (eftersom jag nu skriver med liten bokstav, så förstår ni att jag tänker på färgen). Även om jag personligen ogillar, nästintill avskyr, den rosa färgen, så tycker jag inte att alla andra ska sluta använda rosa byxor, rosa tröjor, rosa halsdukar, rosa väskor, rosa skor etc, etc. Om jag möter nån rosa person med rosamatchande kläder, så tänker jag bara: "Aha, hon/han gillar verkligen rosa. Så kul för henne/honom!" Inget mer med det.
    Fast jag själv, personligen, inte begriper hur nån kan gilla bläblekrosa. Jag menar, jag måste ju inte glo på rosa-personen; jag kan ju se åt nåt annat håll - och kolla in nån gråsparv eller nåt.

Sen så finns det förstås flera nyanser av rosa.. cerise till exempel. Cerise tycker jag är helt okej, faktiskt. Men tillbaka till rosa...
    Rosa har verkligen tagit över världen, kan man tycka... Det är väldigt vanligt att man möter dessa rosa människor, det rosa folket, the pink people. Ärligt talat... eftersom jag nu ogillar denna blekrosa färg, så tycker jag - ibland - att de rosa folket liksom har spridit ut sig till vansinne, tagit överhanden; de är överallt!! Ute på torget, inne på ICA, på badplatsen, i skogen, i joggingspåret, på gymmet. Ja, överallt! Det är nästan så man ser rött!!

Och det är inte bara rosa kläder, utan även rosa mobiler, rosa bilar, rosa brödrostar, rosa mikrovågsugnar, rosa barnvagnar, rosa, rosa, rosa. Jag tror jag blir tokig!

 "Ånej! Nu har matte blivit tokig igen!"


Nä, tacka vet jag förr! Då var det grått. Eller blått, eller svart. Svart är nog den vackraste färgen, tycker jag. Tänk dig svart ihop med lite lila (eller mörkblått). Det är vackert, det! Svart och lila är färgkombinationen som man kan lita på!

Nej, jag skojar bara. Och om jag tänker efter, så om jag bara kan se igenom det blekrosa skimret så är de flesta rosamänniskorna riktigt, riktigt trevliga.
    Jag har hört talas om att det finns de som likt mig ogillar rosa, men inte kan se igenom färgen. De kan bara inte! Hur de än försöker (?) De tror att alla - eller i alla fall de flesta - blekrosa människor är falska parasiter, typ. Och när de ska berätta om något dumt som har hänt, så bara måste de berätta att det var just en av det blekrosa folket som gjorde det där dumma (till skillnad om det hade varit någon annan, så hade färgen på kläderna inte haft något med saken att göra, då hade de bara varit dumma i sig själva).

Jag hyser lika stor respekt för de rosa människorna - the pink people - som finns därute, som de exempelvis svarta. Så länge de inte gör någon illa, vare sig inom sin egen rosasekt eller utanför, så har de min välsignelse och respekt. De gör mig ingenting; de lever sitt liv, sina dagar, i sitt blekrosa skimmer - och de är säkerligen lyckliga. Och jag med. :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar