fredag 27 februari 2015

Mina hundar får aldrig gå ut och ha kul*

Det är lite mycket nu...

 Pingu hängde med som vanligt ut på lastkajen när jag för sjuhundraelfte gången slängde ett gäng lådor och kartonger....
Men Pingu!! Vi ska in och jobba nu igen. Kom nu!!
 








 "Nej, matte! Jag vill hellre sittta kvar här, och titta på det fina vädret. Gå in och jobba själv du.", envisades Pingu.

Fast matte envisades också. Moloken drog Pingu tassarna efter sig in till jobbet igen.






Nästa gång jag gick ut för att slänga tomkartonger, så släntrade Pingu med ut som vanligt. När jag vänder mig om för att gå tillbaka, så ser jag till min förvåning att P-vakten sitter på trappan som är där runt hörnet. Hans kaffemugg med tillbehör står bredvid honom. Han blundar och njuter av solskenet. Han ser med andra ord inte att Pingu smyger sakta, sakta mot honom...
    Jag förstår vad som strax kommer att hända. "Pingu!!!!", utbrister jag i lite smått panik. P-vakten öppnar ögonen - och hoppar till när han ser.... EN HUND i hans ögonhöjd bara ett par meter ifrån honom. Sedan skrattade han gott åt det hela. *puh*



Alla vårskorna är på ingång. Det är inte en, inte två inte tre kartonger och lådor - det är pallar - otaliga - fyllda till bredden - och höjden. Det blir trångt nere på lagret.

 Vid ett tillfälle när jag servade en kund mellan prismärkningen av inkommande vårskor, och jag rusade ned till lagret för att hämta maken, så ser jag nåt svart-vitt ligga och trycka i hörnet.




 Pingu hade gått och lagt sig där alldeles för sig själv. Hundarna har annars ganska gott om plats dels på "kontoret" strax bakom själva butiken och dels inne i pentryt, men det duger tydligen inte.

Nädå! Man ska knöka in sig i ett lagerhörn.




Hallå Pingu!! Vad gör du här nere i gångarna mellan rullhyllorna?



 Men Pingu, om du i alla fall hänger för dig själv här nere så kan du väl hjälpa till och märka upp alla grejer, va?!

 "Öh? Vadå? Ska jag jobba?"

"Nä, märka upp varor får du allt göra själv, matte! Människogöra pysslar int´ jag med, int´!"


 "Om jag ska jobba, så ska det vara här vid disken...."

 "... här skulle jag då domdera och ge order: "Märk upp den där! Flytta på den ställningen genast! Dammsug!! Damma, damma! Gå och hämta en kopp kaffe till mig!"

 "Ja, så skulle jag göra om jag skulle jobba människojobb.", säger Pingu bestämt.

 "Om det inte duger så får det va´!"

























 Jaha, så blev Pingu utschasad ur butiken igen. Ner på lagret och jobba med dig, jycke!! Visa att du har lite armmuskler och vad du går för, bushund! Visa upp dina tetristalanger så vi får plats med alla lådor.

Men Pingu vägrar...


 "Suck!"

 "Jag får aldrig ha nå´ kul."

 Zzzzzzzzzzz




"Nu ska vi väl ändå gå hem?"



* Det får de visst det! Och annars när det inte är så himla mycket att göra på jobbet med alla vårleveranser (och folk är sjuka samtidigt som andra är på inköpsmässa), så får jyckarna träna lite grann bakom disken. Allra senast så blev det lite filtträning. Man måste ju passa på att göra läxan från filtträningskursen vi går på. Hur det går på den får vi berätta en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar