söndag 23 februari 2014

Rallyskrivarutbildningsförsökskaniner

Idag (alltså igår, eftersom det här publicerades dan efter, om man ska vara så hiiimla noga) så har vi ställt upp för hundsportvärlden, för att vara exakt rallylydnadsvärlden. En lördag som denna, så "offrade" vi oss, steg upp ur soffan (den varma och mjukt sköna) i arla ottan (eh? vi skulle träffas kl. 12.00) och ut i världens solsken där vårfåglarna kvittra´och vårfloderna droppa´. Just det, det vill säga att planen var minst sagt slaskig och lerig.
    Rallybanan var utsatt där planen var något mindre lerig - i ett tag i alla fall. Efter att några ekipage hade kört, så fick vi lov att flytta alla skyltar några meter åt ena hållet för att det skulle vara något så när olerigt.
 


Men vad pysslade ni med egentligen?
    Jo, vi (15 ekipage) satte de som går rallyskrivarutbildning på prov. Hehe! Ju mer fel desto bättre. Mohahahahaha! *skrattar riktigt skadeglatt* 

 När de skrev för Pingu så fick de en hel del att göra. :) Ändå... (med tanke på att det här var den första banan vi körde på evigheeeeter) ... så gick det över förväntan; Pingu gjorde i alla fall ungefär *harkl* vad som förväntas av en rallylydnadsjycke.
    Vi har ju varken gått något rallyslalom eller spiral eller nån skylt överhuvudtaget sen.... ja, förra året nån gång. Så jag blev förvånad över att han inte apporterade dom eller nåt annat påhitt.
    Något som jag själv borde bli mycket bättre på är att förbereda hundstackarn inför varje (typ) skylt. Så att det inte blir så att han redan har hunnit trava förbi skylten innan jag får ur mig kommando/handtecken för skylten. Med andra ord; jag är för långsam - som vanligt.

 Självklart fick även Spirou ställa upp som rallyförsökskanin. Det gick (något) bättre än med Pingu (såklart), men jag blev lite förvånad över att till med han knappt ville sätta sig ned i leran. Spirou körde backa istället. "Vadå´ra? Sitt eller backa.. Det är väl typ samma sak?", tyckte Spirre.

Och konerna, de genade han rakt över som om de inte stod där. "Öh? Vilka koner? Jag gick bredvid min matte som jag brukar, med samma avstånd som vanligt. Du får väl flytta på dig, så jag får plats, dum-matte!", påstår en viss Spirre-Spirou. Precis som om han vore nåt rallyproffs. Duh!

Ja, nu har man gjort rallyn en liten tjänst, och man själv fick en träningstävling helt gratis. :) Man fick till och med världens godaste morots- och toscakaka (inte blandat, alltså) som tack. *mums*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar