måndag 25 december 2017

Dagen efter... julafton, alltså juldagen

Vad hände på julafton?

    Som vanligt så blev det julmiddag på kvällskvisten hemma hos mina brorsor.

Bild enbart hitlagd för bättre"länkförbild" till Fb.

God mat och dryck på julbordet...
Zafir svansade runt bordet typ hela tiden, och kollade samt vädrade - mer eller mindre närgånget - upp mot bordet. Precis innan bilden togs, så hade brorsan Zafirnosen mellan handen och hans tallrik. 😊

Pingu låg istället - helt på eget initiativ - intill bordet, men bredvid mattes stol.

När brorsans stol blev ledig för en stund tog Zafir tillfället i akt.

Försök att fota fina hundar framför tjusig julgran med tusen tända juleljus... och det gick ju bra - inte. Mobilkamran grejade inte uppdraget.


Som vanligt, så fick jyckarna märgben i julklapp.
Pingu.
Urusel bild på Pingu som smaskar i sig kladdigt och blodigt märgben på fina salsmattan. Hehe!
Zafir.


Nu, på juldagsmorgonen... nja, förmiddagen, så vaknade Pingu och jag typ vid typ kl. 10.23. Så skönt att helt vakna av sig själv. Vi var faktiskt uppe till typ halvtre på natten.
    Zafir, han snarkade fortfarande för fullt i sin fåtölj. Inte förrän en timme senare, så vaknade han till liv. Gick trött och sakta ned från fåtöljen, sträckte på sig och gäspade ljudligt... för att åter gå och lägga sig igen i fåtöljen. Man blir visst väldigt trött efter att vara på julkalas och hålla koll på allt och alla samt tugga märgben typ halva natten.

    Sen cirka tio minuter senare så ville han gå ut för morgonkissning på tomten, för att ytterligare tio minuter senare komma in igen och lägga sig.
    Inte förrän  matte gick in i köket så vaknade han till liv. Frukost!! 😋


 🐕🐕🐕

Jo, vet ni vad? Min lilla pojkvasker till hund, alltså Zafir, har gått och blivit morbror under julaftonskvällen/natten. Det är hans kullsyster Emi som blivit med sju söta valpar, tre hanar och fyra tikar. 💗

   Hm? Födda på självaste julafton.. undrar vad de kommer att få heta?
Maria, Jesus, Josef, Judas... Nä, Judas hör mer påsken till. Jo! Scrooge och Grinchen, förstås.

Få se, nu har jag alldeles för många pojknamn. Vilka ska vi välja? Vilka är bäst (eh?) ? Hm? Jesus, Scrooge och Grinchen är ju perfekta (?)!
   Och så har vi Maria... Men vad finns det mer för tjejnamn som man associerar med jul? *funderar länge*

Jo, Magdalena, förstås. Men det fattas två namn. *funderar en stund till och spånar vilt*
Silverbelle... Men nu kom jag ju på fler killnamn: Prancer, Dancer och förstås han med den röda mulen: Rudolf. Okej, då skippar vi Jesus och väljer Scrooge, Grinchen och... Prancer alternativt Rudolf. Vilka fina valpnamn!!

Okej, tjejnamn var det... Silverbelle... *funderar ett slag* Glittering Prize (eh, det är väl en Simple Mindslåt?)... SNÖVIT!! Hur kan man glömma Snövit? Två namn till...

Va? Tror jag somnade till under mitt tjejnamnfunderande.
    Silverbelle, Snövit... och... Snowwhite..? Nä, det ser för det första märkligt ut (ska vara Snow White) och det är ju samma som Snövit, det går ju inte!

Att det ska vara så svårt att hitta på tjejnamn. Till slut så googlade jag "juliga flicknamn" - och fick träff!! *ruskar på huvudet* Vad sägs som Merry? Okej, nu har jag bestämt namn till Zafirs systerbarn. 😉 Håll i er!

Pojkarna: Scrooge, Grinchen, Prancer eller Rudolf. Tjejerna: Silverbelle, Snövit, Merry och Happy. Så! Då var det klart. 😊😊😊

Avslutar med bilder från nån kväll sen på min nu nyblivde morbror Zafir. Eh? Borde verkligen hans gener sprida sig till omvärlden? Hoppas hans syrra, den nyblivde mamman, är betydligt mer intelligent än Zaf. 😉😊😊

    Kom hem efter promenaden, och jag råkar öppna den vänstra kompostgrinden först istället för det sedvanliga högra grindhalvan...
"Vadå? Varsågod att gå in på tomten? Men du måste ju öppna grinden först, dum-matte!!", stirrar Zaf in i den stängda grindhalvan.
Men Zafir, kolla till vänster, det är öppet på vid gavel där!
"Öh? Vadå? Vad menar du, matte?", undrar Zafir något förvirrat.

Jo, jag tycker om min Zaf ändå. 💗💗 Fast han är lite (?) knäpp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar