söndag 10 april 2016

Zafir har idag hjälpt/stjälpt till på Österåkers brukshundklubbs städdag

Vi börjar dock blogginlägget dagen före städdagen...

 Bilderna är från en sån där "vardaglig go´stund"; fin, medgörlig och (nästan) färdignytrimmad hundvalp uppe på trimbordet medan solen skiner utanför och på stereon ljuder Beatles "Dear Prudence" på full volym.
PS. Det är bort-rakad/-effilerad päls från halsen som har fastnat på tassarna. :)

En populär godistiggeriplats... och matte faller för deras uppsyn typ varje gång. Effektivt godistiggeri.

På morgonen efter Zafirtrimmeriandet så bara mååååste jag fixa till "rakskarven" på halsen. Jag som tyckte jag var relativt noga när trimmeriet begav sig dagen före, men pyttsan. Amatör!! (likaså fotoamatör, som synes med tanke på frånvaro av skärpa i bilden)

Och "Stig Helmer-tofsen" vägrar jag fortfarande att ta bort. Hihi! Den får hänga kvar ett litet tag till.

Zafir tyckte det var fullkomligt normalt att bli tillklippt och effilerad uppe på utebordet.

Här är ett försök att ta en bild medan Zafir satt tjusigt uppe i hammocken och gungade. Det gick så där. ;) Det komiska är att varje gång Zafir-valpen gör något som har den allra minsta antydan till liknelse med agility så tänker jag: "Det här bådar gott för agilityframtiden!". Hammockgung och gungande agilityvippbräda, typ samma sak. Kuta upp- och nedför branta dikesrenar = A-hinderforcerande osv, osv.

Nu har vi kommit fram till dagens städdagsbilderna!!

Arbete pågår.
Eftersom Zafir ofta visar osäkerhet mot främmande hundar och folk, så var ju denna trevliga - och soliga - städdag som perfekt att låta Zafir mingla runt.
Fram och tillbaka kutar båd´ männ´skor och fä.
Tafattlekarna stod som spön i backen!
Lilla Trixie, 7 månader, uppskattade dock inte alltid ungpojkarna Zafirs och Aslans uppvaktande.

"Hallå!! Är det korvgrillning på gång? Då vill jag va´ me´!!", visar Zafir. Tant Arwen håller ett öga på valpvaskern.


Zafiren blev dock strax tjudrad. Observera hans nya fina halsband med oranga (!) inslag som matchar hans tantecken... typ... nästan... väl.. om man har lite fantasi.

 Zafir kikar lite mot tant Arwen som tar ungspolingen med ro. Zafir uppförde sig helt som sig bör.

Min vana trogen kollade jag noga om stupröret var ordentligt fastsatt innan jag band fast jycken i det. Man lär sig av sina misstag fast det var typ hundra år sen Keaton drog en parkbänk över halva appellplanen utan att ta någon större notis om sitt ankare. "Äh, det tar emot lite. Det är bara att ta i lite mer, så går det ändå.", ansåg Keaton som absolut ville vara med sin matte och ha skoj ute på planen.
"Hiva ned spanieln i soppåsen!!", ropade folk i sin desperation över att få slippa spanielpatrasket springande som en tätting runt benen. Sagt och gjort. Nä! Jag skojar bara. Zafir uppförde sig som sagt som sig bör för att vara en liten fem månaders valpvasker.

Här pågår uppletande... av skräp runt planerna.


 Strax efter denna bild blev tagen så testade jag om lilla Zafir vågade sig på att forcera helt riktiga agilitytunnlar...

Jaaaaa! Det gjorde han!! *lycklig och stolt matte* :) :) :)


1 kommentar: